Oostkapelle

Het strand is altijd om de hoek

Oostkapelle dankt zijn naam aan een kapel die hier in vroeger tijden moet hebben gestaan. Samen met een ander kapel, die op de plaats van het huidige Westkapelle ligt. Als vestingplaats ontwikkelde het westelijke zusje van Oostkapelle zich in de middel- eeuwen echter beter dan Oostkapelle, dat tot in de twintigste eeuw een boerendorp bleef.

 

Na de 2e wereldoorlog ontwikkelde de plaats zich echter in het spoor van onder meer Domburg en Zoutelande tot een badplaats. Oostkapelle grenst net als Domburg aan een brede strook land met duinen en bossen, De Manteling genaamd. Daarin liggen ook het 12e eeuwse Kasteel Westhove en hét museum voor natuur en landschap van Zeeland, Terra Maris.

 

 

Natuurgebied De Manteling
De Manteling strekt zich uit vanaf Domburg tot de Veersegatdam. Het is een uniek natuurgebied dat bestaat uit strand, duin, binnenduinrandbossen, vroongebieden en diverse waterpartijen. De grootte van dit gebied is ca 750 hectare. Er zijn in dit gebied enkele routes uitgezet waaronder de blauwe route van 4km en de witte route van 3km.

 

Museum Terra Maris
Een afwisselende en levendige tentoonstelling neemt u mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat u de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien, van aalscholver tot zeekraal! Terra Maris organiseert het hele jaar door activiteiten in en om het museum, zoals excursies in het natuurgebied de Manteling, strandjutterswandelingen, en activiteiten speciaal voor kinderen.