Veere

Een prachtige historische stad

Veere is een prachtige historische stad in de provincie Zeeland. Veere ligt ten Noordoosten van Middelburg aan het kanaal van Walcheren en het Veerse meer. Veere kent vele mooie bezienswaardigheden en er is genoeg te beleven voor jong en oud. 

Wat is er te doen in Veere?

*Museum Veere:

Museum Veere is gevestigd in twee prachtige historische gebouwen die de geschiedenis van Veere laten zien: de Schotse Huizen aan de Kaai en het monumentale Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden van Veere en de beroemde vergulde beker van Maximiliaan. Door het jaar heen organiseert Museum Veere activiteiten en tentoonstellingen die de historie van de stad steeds op een andere manier belichten.

 

*Oma’s snoepwinkel

Oma’s snoepwinkel is een piepklein winkeltje en bestaat al 30 jaar. Hier kunt u meer dan 100 soorten oudhollands snoep kopen. De verkoopsters dragen zelfs nog ouderwetse schorten. Zeker een bezoekje waard!

 

*Historische markt

In de zomer wordt er elke dinsdag een historische markt gehouden in Veere. Er worden spullen verkocht zoals: antiek, sieraden, houten speelgoed en natuurlijk streekproducten. Ook worden er demonstraties gehouden van allerlei oude ambachten.