m Mijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen


Westkapelle is waarschijnlijk gesticht door Vikingen die daar kwamen wonen, daarom zijn er ook vrij veel gebouwen en organisaties die iets met de Vikingen te maken hebben. Westkapelle is bekend om zijn vuurtoren het "Hoge licht"of Zuiderhoofd die direct bij binnenkomst van het dorp te zien is. Deze toren is een overblijfsel van een gotische kerk, die in de 18e eeuw door brand verloren is gegaan. In de 19e eeuw is daar een baken op geplaatst zodat hij als vuurtoren dienst kon doen. Bijzonder voor een lichttoren is dat hij niet aan de zeekant staat, maar juist aan de landkant van de plaats.
 
Tijdens de oorlog werd Westkapelle zo goed als van de kaart geveegd door de bommen en het binnenstromende zeewater. Een nog altijd zichtbaar overblijfsel van de tweede wereldoorlog is de kreek die ontstaan is door het bombardement in 1944.Als herinnering aan deze oorlog, maar zeker ook aan de bevrijding staat er een Sherman-tank op de dijk.
 
Een andere bezienswaardigheid is de Westkappelse-Zeedijk, een vijf kilometer lange zeewering van basaltsteen in de duinenrij die het eiland tegen de zee beschermt.

 

Wat is er te doen in Westkapelle:

Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis

Bijzonder museum voor jong en oud. In het museum wordt in een vaste presentatie de geschiedenis van het dijkdorp en haar bewoners getoond. Grote foto's, voorwerpen, meeslepende verhalen en interactieve media vertellen de historie van dit bijzondere dorp.
 

Vuurtoren van Westkapelle

De vuurtoren van Westkapelle is met zijn 57 meter het hoogste gebouw van Westkapelle. Om boven te komen moet je meer dan 207 treden beklimmen. Als je boven bent, heb je een prachtig uitzicht over Walcheren.

 

Boek vandaag nog uw vakantiehuis in Westkapelle.