mMijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen

Genieten in het prachtige Aagtekerke

Aagtekerke is een rustig dorpje met ongeveer 1500 inwoners, gelegen tussen de weilanden en geploegde akkers in de schaduw van Domburg en Oostkapelle. Het middelpunt van Aagtekerke wordt gevormd door de dorpskerk met daaromheen het Dorpsplein. Dit dorp is naar de heilige Agatha genoemd, een martelares uit de Romeinse tijd. Tegenwoordig is er van de Roomse invloed niets meer terug te vinden. Op het wapen van Aagtekerke is een vrouw te zien, deze gouden buste is vermoedelijk de heilige Agatha.
 
Aan de Molenweg staat de enige zeskantige houten korenmolen van Zeeland. De molen is in 1801 gebouwd, maar heeft geen officiële naam. Vroeger was deze molen vooral bekend als ‘molen van Kwekkeboom’, naar de laatste beroepsmolenaar. Het dorp wordt omringd door natuurgebied De Manteling. Hier kunt u een heerlijke boswandeling maken en tot rust komen in de natuur.
 

Wat is er te doen in Aagtekerke:

Manege Ponyhof
Op deze manege kunt u terecht voor buitenritten naar het strand, de duinen en in het bos.
 
Houten Korenmolen
Aan het Molenwegje staat een houten zeskante grondzeiler van het Zeeuwse type op een molenberg. Deze korenmolen uit 1801 is één van de acht zeskante molen van Nederland en de enige van Zeeland. De molen rust op zes teerlingen, waarop zes 2,40 meter hoge velden zijn geplaatst. 

Bezoek de zeskantige korenmolen aan de Molenweg. Deze molen maalt nog regelmatig op vrijwillige basis, meestal op zaterdagen, o.a. voor veevoer.  Wanneer de molen maalt is deze ook te bezoeken. 
 

Vakantiewoning in Aagtekerke

Kies voor een vakantiewoning in het rustige dorp Aagtekerke. Midden in de polder, dichtbij het strand van Domburg en Oostkapelle. Domburg strand ligt slechts op 2 km afstand. Het dorp is bovendien het ideale vertrekpunt voor een uitgebreide wandeling of fietstocht. Ontdek het dorp en de geschiedenis van de verschillende kerken. Ook de andere toeristische dorpen zoals Oostkapelle, Westkapelle en Zoutelande zijn gemakkelijk en snel te bereiken. Geniet en kom tot rust in een vakantiehuis in Aagtekerke.