m Mijn Omgeving
Reisgezelschap: 0 
Aagtekerke is een rustig dorpje met ongeveer 1500 inwoners, gelegen tussen de weilanden en geploegde akkers in de schaduw van Domburg en Oostkapelle. Het middelpunt van Aagtekerke wordt gevormd door de dorpskerk met daaromheen het Dorpsplein. Dit dorp is naar de heilige Agatha genoemd. Tegenwoordig is er van de Roomse invloed niets meer terug te vinden. Op het wapen van Aagtekerke is een vrouw te zien, deze gouden buste is vermoedelijk de heilige Agatha.
 
Aan de Molenweg staat de enige zeskantige houten korenmolen van Zeeland. De molen is in 1801 gebouwd, maar heeft geen officiële naam. Vroeger was deze molen vooral bekend als ‘molen van Kwekkeboom’, naar de laatste beroepsmolenaar. Het dorp wordt omringd door natuurgebied De Manteling. Hier kunt u een heerlijke boswandeling maken en tot rust komen in de natuur.
 

Wat is er te doen in Aagtekerke:

Indoor speeltuin Zwierelantijn
Zwieren, zwaaien en rondjes draaien bij Indoor speeltuin Zwierelantijn.
Degene die durft kan een kijkje nemen in het spookhuis of een duik nemen in het ballenbad.
 
Manege Ponyhof
Op deze manege kunt u terecht voor buitenritten naar het strand, de duinen en in het bos.
 
Houten Korenmolen
Bezoek de zeskantige korenmolen aan de Molenweg. Deze molen maalt nog regelmatig, o.a. voor veevoer.  Wanneer de molen maalt is deze ook te bezoeken. 
 

Vakantiewoning in Aagtekerke

Kies voor een vakantiewoning in het rustige dorp Aagtekerke. Midden in de polder, dichtbij het strand van Domburg en Oostkapelle. Domburg strand ligt slechts op 2km afstand. Het dorp is bovendien het ideale vertrekpunt voor een uitgebreide wandeling of fietstocht. Ontdek het dorp en de geschiedenis van de verschillende kerken. Ook de andere toeristische dorpen zoals Oostkapelle, Westkapelle  en Zoutelande zijn gemakkelijk en snel te bereiken. Geniet en kom tot rust in een vakantiehuis in Aagtekerke.