mMijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen
Veere is een prachtige historische stad in de provincie Zeeland. Veere ligt ten Noordoosten van Middelburg aan het kanaal van Walcheren en het Veerse meer. Veere kent vele mooie bezienswaardigheden en er is genoeg te beleven voor jong en oud. Als een van de 17 beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland heeft Veere vele monumenten. Zo kun je hier de Grote Kerk bezoeken welke uit 1348 stamt en door de soldaten van Napoleon is gebruikt als militair hospitaal. Bezoek ook de andere monumenten zoals het Stadhuis, de Schotse Huizen of de Campveerse Toren. Ieder met zijn eigen rijke geschiedenis. 

 

Wat is er te doen in Veere?

Museum Veere
Museum Veere is gevestigd in twee prachtige historische gebouwen die de geschiedenis van Veere laten zien: de Schotse Huizen aan de Kaai en het monumentale Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden van Veere en de beroemde vergulde beker van Maximiliaan. Door het jaar heen organiseert Museum Veere activiteiten en tentoonstellingen die de historie van de stad steeds op een andere manier belichten.

 

Oma’s snoepwinkel
Oma’s snoepwinkel is een piepklein winkeltje en bestaat al 30 jaar. Hier kunt u meer dan 100 soorten oudhollands snoep kopen. De verkoopsters dragen zelfs nog ouderwetse schorten. Zeker een bezoekje waard!

 

Historische markt
In de zomer wordt er elke dinsdag een historische markt gehouden in Veere. Er worden spullen verkocht zoals: antiek, sieraden, houten speelgoed en natuurlijk streekproducten. Ook worden er demonstraties gehouden van allerlei oude ambachten.

 

Huisje in Veere

Ontdek de rijke geschiedenis van Veere vanuit een vakantiewoning in de buurt van Veere. Binnen enkele minuten bent u in het centrum van de stad. Hier kunt u de vele monumenten bezoeken die Veere te bieden heeft. Geniet van een vakantie met historie. Ook voor de watersporter is dit een perfecte bestemming. Met een ligging direct aan het Veerse Meer bent u snel op het water. Maak ook eens een wandel- of fietstocht langs het Veerse Meer, de omgeving leent zich hier uitstekend voor. Gaat u toch liever naar het strand? De brede, mooie stranden van Vrouwenpolder zijn binnen handbereik. In Veere is er altijd wat te beleven. Bekijk ons aanbod woningen en boek direct uw ideale huisje bij Schoonzicht Holiday!