mMijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen
Zoutelande is een dorp en badplaats in de gemeente Veere gelegen tussen Dishoek en Westkapelle. Zoutelande word ook wel de ‘Zeeuwse Riviera’ genoemd, naar de befaamde zuid-Franse kust. Dit omdat er weinig andere Nederlandse stranden op het zuiden zijn.
 
Van oorsprong is Zoutelande een boerendorp, de landbouw en de daaraan gekoppelde activiteiten waren de belangrijkste economische activiteit. Dit karakter veranderde geleidelijk maar zeker door de toenemende vraag naar strandrecreatie sinds ongeveer midden 19e eeuw.

 

Wat is er te doen in Zoutelande:

Bunkermuseum
Het bunkermuseum Zoutelande is gevestigd in twee resterende bunkers, een personeelsonderkomen en een observatiebunker. De bunkers zijn te vinden aan de duinopgang ’t Pauwtje ter hoogte van de Duinweg 40 in Zoutelande. Het museum is in de periode 1 mei t/m 31 oktober iedere zondag en woensdagmiddag geopend.

 

Seizoensmarkt
Van mei t/m september is het iedere dinsdag seizoensmarkt in Zoutelande. Op de markt vindt u altijd de leukste aanbiedingen, verse seizoensproducten en unieke specialiteiten. De marktkramen bevinden zich in de Langstraat en op het Willibrordusplein.

 

Waterspeeltuin de Meerpaal
De waterspeeltuin bestaat uit een schip met diverse waterelementen die zorgen voor veel speelplezier. De openlucht waterspeeltuin bevindt zich op Vakantiepark de Meerpaal in Zoutelande. Het is voor iedereen gratis toegankelijk.