mMijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen
Gapinge is een klein dorpje op zo'n vijf kilometer ten noorden van Middelburg en circa twee kilometer ten westen van de stad Veere.
 
Het oude Gapinge telt ongeveer 500 inwoners en is dus de ideale uitvalsbasis voor mensen die houden van gemeenschapszin en rust. In 2016 werd het 800-jarig bestaan van het dorp gevierd en de rijke Zeeuwse tradities, zoals het ringrijden, zijn hier van tijd tot tijd nog terug te vinden. In het centrum staat de laatgotische Torenkerk (Mariakerk) die dateert uit het begin van de vijftiende eeuw.
 

Wat te doen in Gapinge?

Vliedberg Snouck Hurgronjeweg
In het platte Walcherse landschap zijn vliedbergen een opvallende verschijning. De term Vliedberg betekent letterlijk “vluchtberg”. Deze heuvels werden in de middeleeuwen veelvuldig aangelegd als toevluchtsoord bij overstromingen. De 7 meter hoge Vliedberg Snouck Hurgronjeweg had niet zozeer een functie als vluchtheuvel ter bescherming tegen het rijzende water, maar diende meer als een militair strategische plek. In de elfde en twaalfde eeuw stond op de heuvel een houten wachttoren, ook wel een mottekasteel genoemd.   

 

Molen De Graanhalm
Aan de rand van het dorp is de prachtige korenmolen “de Graanhalm” te vinden. De molen dateert uit 1896 en is nog steeds in gebruik.

 

Huisje in Gapinge

Als u kiest voor een vakantiehuisje in Gapinge dan kunt u er zeker van zijn dat u optimaal zult genieten van alle rust op het mooie Walcherse platteland. Doordat het dichtbij het pittoreske vestingstadje Veere ligt, bent u zo bij het Veerse Meer. Ook is het maar een kleine 20 minuten fietsen naar het strand bij Vrouwenpolder. De natuurgebieden de Manteling en Oranjezon zijn op de fiets in 30 minuten te bereiken.