m Mijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen


Vrouwenpolder ligt aan de noordpunt van Walcheren, nabij de Veerse Gatdam, die het eiland verbindt met Noord-Beveland. Het heeft een breed Noordzeestrand, dat mede daardoor 's zomers betrekkelijk rustig is.
 
Vrouwenpolder dankt zijn naam aan een wonderlijk verhaal. Een middelburgse schilder had de opdracht gekregen om een paneel van Maria te maken voor de kerk. Een jonge gezel kwam even later bij de schilder om om werk te vragen en de schilder gaf hem een lege paneel. De gezel trok naar de zolder, maar toen de schilder hem naar beneden riep voor het eten, was de jongeman verdwenen. Het paneel had hij achtergelaten en het was zo meesterlijk geschilderd, dat de schilder en zijn gezin er verbaasd van stonden. De schilder was ervan overtuigd dat het schilderij door een engel gemaakt moest zijn. De Vrouwe van den Polder, zoals het schilderij heette, werd een beroemdheid in haar tijd en zo is Vrouwenpolder aan haar naam gekomen.

 

Wat is er te doen in Vrouwenpolder?

Protestantse Kerk

De oorspronkelijke kerk stond in verbinding met de Pelgrimskerk waarvan achter deze kerk nu nog de resten te zien zijn.

Subtropische tuin Fort den Haak

Een uniek project voor Nederland, 2,5 hectare aan tuinplezier met onder andere een 11 meter hoge berg en een 6 meter hoge waterval met kleine waterpartijen een palmenboulevard waar u diverse soorten palmen vanuit de hele wereld kunt vinden.

Hof Arendsrust

Een bijzonder woonhuis gebouwd in 1925 met siermetselwerk boven de ramen en in kruisen onder de gootlijst. De bakstenen geveltop bevat gebeeldhouwde figuren van arend en cherubijnfiguren. Voor de woning staan twee natuurstenen cherubijnfiguren en een derde omarmt een zonnewijzer.

Vakantiewoning in Vrouwenpolder

Kies voor een huisje in Vrouwenpolder en geniet van het Zeeuwse strand en de zee. Het strand ligt op steenworpafstand van uw vakantiehuis, ideaal. Wij hebben een uitgebreid aanbod aan vakantiehuizen in Vrouwenpolder, zo is er altijd een die bij u past!