mMijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen
Oostkapelle dankt zijn naam aan een kapel die hier in vroeger tijden moet hebben gestaan. Samen met een ander kapel, die op de plaats van het huidige Westkapelle ligt. Als vestingplaats ontwikkelde het westelijke zusje van Oostkapelle zich in de middel- eeuwen echter beter dan Oostkapelle, dat tot in de twintigste eeuw een boerendorp bleef.
 
Na de 2e wereldoorlog ontwikkelde de plaats zich echter in het spoor van onder meer Domburg en Zoutelande tot een badplaats. Oostkapelle grenst net als Domburg aan een brede strook land met duinen en bossen, De Manteling genaamd. Daarin liggen ook het 12e eeuwse Kasteel Westhove en hét museum voor natuur en landschap van Zeeland, Terra Maris.
 

Wat is er te doen in Oostkapelle?

Theetuin het kaslokaal in Oostkapelle
Kom binnen in Het Kaslokaal! In deze voormalige tuinderskas, die we hebben omgetoverd tot een sfeervolle theetuin, voel je je direct thuis. Neem met elkaar de tijd en geniet van wat wij je te bieden hebben: huisgemaakte taart en lunch, koffie van De Zeeuwse Branding en verse thee. Wat we in de theetuin maken, komt zo veel mogelijk uit de kas, de tuin en de omgeving.  In Het Kaslokaal proef je Zeeland. 

Achter de kas ligt een heerlijk beschutte tuin, die elk seizoen een andere sfeer toont. Zodra de zon schijnt, is het hier goed vertoeven. Er is genoeg plek om te genieten van het menu van Het Kaslokaal – met een smaakvol biertje of een wijntje, of onze home made lemonade! Maak een wandeling door de tuin, ontdek wat die te bieden heeft en laat je verrassen. Voor de kleintjes is er volop plezier in de houten speelhuisjes en op de schommel voelt iedereen zich vrij! In Het Kaslokaal is iedereen welkom.  
 

Natuurgebied De Manteling
De Manteling strekt zich uit vanaf Domburg tot de Veersegatdam. Het is een uniek natuurgebied dat bestaat uit strand, duin, binnenduinrandbossen, vroongebieden en diverse waterpartijen. De grootte van dit gebied is ca 750 hectare. Er zijn in dit gebied enkele routes uitgezet waaronder de blauwe route van 4km en de witte route van 3km.

 

Museum Terra Maris
Een afwisselende en levendige tentoonstelling neemt u mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat u de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien, van aalscholver tot zeekraal! Terra Maris organiseert het hele jaar door activiteiten in en om het museum, zoals excursies in het natuurgebied de Manteling, strandjutterswandelingen, en activiteiten speciaal voor kinderen.

 

Huisje in Oostkapelle

Kiest u voor een vakantiehuisje in Oostkapelle dan geniet u van een heerlijke vakantie aan de kust. Op de fiets of te voet bent u binnen enkele minuten op het strand. Of maak een mooie wandeling door de natuurgebieden de Manteling en Oranjezon. Bij Schoonzicht Holiday heeft u een uitlopende keuze in vakantiewoningen. Diverse typen huizen, in grootte en luxe verschillend.